Waarom krachttraining extra belangrijk is als je dertig jaar bent (of ouder)!

Je spieren zijn je grootste vetverbranders. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer vet je verbrandt. Verbrand je weinig vet, dan word je dikker. En dat proces gaat vanaf je dertigste sneller. Tenzij je het compenseert met voldoende krachttraining!

Spiermassa vanaf je dertigste
Tot je dertigste bouw je spiermassa op. Gewoon zonder dat je het doorhebt. Vanaf je dertigste verandert dat en verlies je gemiddeld één procent spiermassa per jaar. Dat heb je in het begin waarschijnlijk ook niet door, maar na een tijdje wordt dat echt zichtbaar op de weegschaal én in de spiegel. Als je er niets aan doet om die spiermassa terug op te bouwen tenminste! Door middel van voldoende krachttraining bouw je meer spiermassa op dan je ‘standaard’ verliest. En dat is wat je wil! 

FUN FACT: Hoe ouder je wordt, gaat het verliezen van spiermassa steeds sneller. Vanaf je zeventigste verlies je gemiddeld al drie (!) procent spiermassa per jaar. Begin dus echt op tijd met opbouwen!

Aanvullen met gezonde voeding en eiwitten
Voldoende krachttraining is dus belangrijk boven de dertig. Maar combineer het wel met gezonde voeding en specifiek met het binnenkrijgen van voldoende eiwitten. Dit is essentieel voor je spieropbouw en het herstel van je lichaam na een intensieve training.

Kracht van de herhaling
Natuurlijk is iedere training beter dan niets doen. Maar wil je echt resultaat zien, dan werkt alleen de kracht van de herhaling. En dus moet je met enige regelmaat gaan trainen. Denk aan minimaal zo’n twee keer per week. Je lichaam herkent dan de continuïteit van je bewegingen en zo verbeter je je spiermassa. Doe daarnaast ook spierversterkende oefeningen. Want je raad het al.. Hoe sterker je spieren, hoe sneller de opbouw van je spiermassa.

Wil je krachttraining volhouden?
Starten met krachttraining? Ieder lichaam is uniek. Ieder trainingsschema dus ook. Als personal trainer help ik jou het beste uit jezelf te halen door een trainings- en voedingsschema te maken die je volhoudt. Contact me vrijblijvend via info@ingvarneve.nl of 06 – 30 36 89 55.