Wanneer u alles wilt halen uit uw resultaten, dan kan goede voeding niet ontbreken. Voeding speelt een belangrijke rol bij het behalen van het door u gewenste resultaat. Of dat nu afvallen is of juist de toename van spierkracht. Veel mensen verwachten dat een extra keer sporten op wat ze al doen, de truc is om het gewenste resultaat te behalen. Vaak is dit niet het geval en is dat op de lange termijn ook niet te vol te houden. Er is vaak veel meer winst te behalen met voeding dan nog een dag extra sporten bovenop je huidige programma. Goede voeding en sporten gaan hand in hand.

Sport en voeding in balans

Ik ga u helpen om de combinatie voeding en sporten in balans te brengen. Ik combineer de sportoefeningen met advies voor passende voeding. Dat is maatwerk, ieder persoon is namelijk anders en reageert anders op voeding. Voorbeelden zijn een trage of juist snelle stofwisseling en de hoeveelheid calorieën die een persoon dagelijks nodig heeft. Door voeding en sporten in balans te brengen is de kans groter dat u (sneller) uw gewenst resultaat bereikt.

Persoonlijk voedingsschema

Na het kennismakingsgesprek stel ik een persoonlijk plan van aanpak met een trainingsschema en een voedingsschema voor u op. In het plan van aanpak bepalen we samen welke doelen u wilt bereiken en bepalen we hoeveel uur begeleiding per week/maand u daar prettig bij vindt.

We gaan ook kijken of aanpassing van het voedingspatroon nodig is, bijvoorbeeld verantwoord afvallen/aankomen of een sport specialistisch voedingspatroon. Ik maak gebruik van een inbody lichaamsanalyse om de voeding aan te passen op u als persoon. Ik kijk tevens naar zaken als rustverbranding (hoeveel kcal u verbrandt in rust) en pas daarop het voedingsschema aan. Of dit nu afvallen/vetpercentage verlagen is, aankomen(spiermassa) of op gewicht blijven alles is hierin mogelijk.

Kwalificaties

Sinds 04-04-2018 ben ik als gewichtsconsulent BGN geregistreerd (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). Wanneer je aangesloten bent bij de beroepsvereniging gewichtsconsulent Nederland(BGN) dan voldoe je aan alle kwaliteitseisen die een goede gewicht consulent nodig heeft. Ik werk tevens volgens de richtlijnen van goede voeding van de gezondheidsraad. De richtlijnen zijn getoetst op de huidige stand van de wetenschap en worden door de consument vertaald door het voedingscentrum (www.voedingscentrum.nl), onder meer via de richtlijnen schijf van vijf.

Inhoud voeding/sport traject

Het voedingssport traject levert niet binnen één maand resultaat. Daarom werk ik met een programma.

  • minimaal 12 weken programma
  • elke week een inbody lichaamsanalyse
  • elke week afwisselend voedingsschema
  • wat je niet lust komt ook niet in je schema voor
  • elke week 1 of 2 keer personal training

Wanneer u interesse heeft, stuur mij even een bericht via het contract formulier en neem ik contact met u op.